Birds on a Wire

Anmeldelse av spilleautomaten Birds on a Wire

Åpningssekvensen på denne spilleautomaten viser en video av at fugler i masse ulike former og fasonger som flyr gjennom luften, samtidig som reglene til spillet blir forklart på skjermen. Etter hvert som reglene har blitt forklart lander fuglene på tre separate høyspentledninger. På dette tidspunktet er scenen nokså stillferdig og rolig, men hva som er i ferd med å skje er sjokkerende, bokstavelig talt. Når du begynner å snurre hjulene vil hele skjermen skyves til venstre og høyspentledningene er plutselig tomme, men snart fylles de opp med 15 ulike fugler igjen. Alle fuglene som er med på å skape en vinnende kombinasjon vil få elektrisk sjokk og forsvinne.

Dette er åpenbart er ganske morsom spilleautomat. Alle fuglene som viser seg på skjermen ser nokså komiske ut og virker ikke som de er de skarpeste knivene i skuffen. Tross alt så vender de jo stadig vekk tilbake til høyspentledningen, t.o.m. etter at de har sett at vennene deres har blitt brent levende. Du finner en salig blanding av ulike fugler, inkludert høner, duer og papegøyer.

Grafisk sett er ikke dette den beste spilleautomaten på markedet, men selve karakteren til spillet er helt i øverste klasse. Alt er nemlig ironisk og komisk, t.o.m. animasjonene av at fuglene får elektrosjokk er nokså komisk utformet. Det ligner mer en tegneserie enn en spilleautomat. Lydsporet er nokså behagelig, helt til en av fuglene får elektrisk sjokk og gir fra seg et komisk skrik.

Hvordan spillet fungerer

Denne spilleautomaten er utviklet av Thunderkick, en av de kuleste utviklerne i klassen. På tross av at det ikke finnes hjul på denne spilleautomaten, så fungerer den på lik måte som alle andre ordinære spilleautomater med fem hjul. Du må altså matche symboler fra venstre til høyre på betalingslinjer for å utløse gevinster. Allikevel er det en viktig forskjell på denne spilleautomaten. Etter du har skapt en vinnende kombinasjon vil fuglene som utgjør denne kombinasjonen få elektrosjokk og forsvinne, noe som dermed etterlater noen tomme plasser. De tomme plassene blir så fylt opp av fuglene på høyspentledningen over og de andre plassene vil gjerne bli fylt opp av nye fugler. Dette har potensialet til å skape en kjedereaksjon av flere vinnende kombinasjoner på rad. Hver gang du får en ny vinnende kombinasjon på samme runde vil multiplikatoren øke, noe som muliggjør svært høye gevinster om du får flere på rad.

Uvanlig nok har denne spilleautomaten 17 betalingslinjer, hvorav alle er fastlåst og ikke kan skrus av. Du kan heller ikke velge hva slags innsats du ønsker å legge på hver betalingslinje, men velger en total innsats for hele runden.

Symbolet med høyest verdi er utformet som en høne og gir deg tolv ganger innsatsen din om du får fem av disse på rad. Den nest mest verdifulle er utformet som en rosa ugle og gir deg åtte ganger innsatsen din, gitt at du får fem av disse på rad.

Wild-symbolet er utformet som en stor svart hane og kan erstatte alle andre symboler og fullfører vinnende kombinasjoner.

Gratisspins

Denne modusen starter med ti gratisspins, men hver gang bonussymbolet dukker opp vil du bli gitt ytterligere to gratisspins. Faktisk er det mulig å akkumulere helt opptil 34 gratisspins i løpet av denne runden. Helt på slutten av modusen vil du bli gitt en Inwinity Spin, som innebærer at runden fortsetter inntil du skaper en vinnende kombinasjon.

Dom

Denne spilleautomaten fra Thunderkick skaper helt klart en minneverdig opplevelse som du sent kommer til å glemme. Det burde egentlig ikke være morsomt å se fugler får elektrosjokk, men den komiske utformingen til fuglene gjør det hele nokså lattervekkende

Samtidig er funksjonene til dette spillet noe utenom det vanlige. Når du skaper en vinnende kombinasjon vil fuglene som utgjør denne kombinasjonen få elektrisk sjokk, brenne ihjel, og forsvinne fra høyspentledningene. De tomme plassene blir så fylt opp av fugler fra høyspentledningen over, og så vil det falle nye fugler ned fra himmelen for å fylle opp de øverste ledige plassene igjen. Dette betyr at det er potensial for å starte lukrative kjedereaksjoner hvor du stadig vekk skaper nye vinnende kombinasjoner på rekke og rad. Dette er en fin vri og en morsom måte å spille på.

Dette er totalt sett en komisk, spennende og underholdende spilleautomat som burde passe de fleste spillere i alle aldre!

Samtidig synes vi at gratisspins modusen også fungerte svært godt. Denne starter med at du får ti gratisspins, men det er mulig å akkumulere til sammen 34 gratisspins i løpet av modusen. Noe som med andre ord kan vise seg å bli svært profitabelt.

Vi liker spilleautomater som ikke nødvendigvis tar seg selv så altfor alvorlig. De fleste animasjonene og utformingen av fuglene er morsomme og komiske, og minner mer om en tegneserie enn en spilleautomat. Noe som garantert vil appellere til spillere som ikke tar seg selv så altfor alvorlig.