Bonanza

Anmeldelse av spilleautomaten Bonanza

Noen vender nesa mot gullgruvene, andre spiller Bonanza. Denne spilleautomaten med et tydelig tema gir deg over 100 000 ulike måter å vinne på, og har noen store premier i potten.

Spilleautomaten harr seks hjul, med syv symboler per hjul og utbetaler gevinster om du får tre eller flere symboler som matcher fra venstre til høyre.

Funksjoner

Over hjul nummer to, tre, og fire og fem står det vogner fylt opp med juveler og andre verdifulle symboler. Disse vognene fungerer som ekstra hjul og kan hjelpe deg på veien til å skape vinnende kombinasjoner. Den praktiske årsaken bak disse vognene er fordi spilleautomaten har et system med «cascading» hjul, som betyr at nye symboler stadig vekk fosser ned på hjulene fra oven når du skaper vinnende kombinasjoner. Det slutter kun å falle symbolene på hjulene når du ikke lenger greier å skape vinnende kombinasjoner, dette innebærer at denne funksjonen teoretisk sett kan fortsette i det uendelige.

Allikevel er det verdt å nevne at denne funksjonen er litt annerledes enn hva du er vant med i lignende spill, siden det ville falle symboler ovenfra og ned på hjulet hvor den vinnende kombinasjon ble utløst, men i tillegg vil det også falle symboler fra vognene som er fylt med juveler. De sistnevnte symbolene kommer altså fra høyre side og inn på hjulene, mens det også altså vil falle ned symboler ovenfra og ned på hjulene. Dette øker forhåpentligvis sannsynligheten for å skape flere vinnende kombinasjoner. På tross av at det kan være litt vanskelig å forstå hvordan det fungerer, så er det et interessant konsept i praksis.

Gratisspins

Gratisspins kan også i teorien vare uendelig, men bare om du er svært heldig. Om du finner de gylne bokstavene «GOLD» på hjulene vil du bli tatt med til en ny skjerm med mørk og nattlig bakgrunn.

Her vil du ved enhver vinnende kombinasjon øke multiplikatorene dine. Du kan forvente deg multiplikatorer fra fem til ti, i gjennomsnitt.

Allikevel er det også mulighet for å utløse gratisspins om du finner gullbarrer på hjul nummer to, tre, fire og fem. Disse gullbarrene fungerer altså som scatter-symbol.

Mest sannsynlig ville ta litt tid før du greier å utløse disse gratisspins modusene, men når det først skjer kan det være svært profitabelt.

Andre symboler

Spillets wild-symbol er utformet som en påtent kubbe med TNT og kan erstatte alle symboler unntatt gullbarrer-scatterne.

Vogner kan rulle inn fra høyre side og kan stoppe på hjul nummer 2, 3, 4 og 5, og kan på denne måten tilføre nye symboler. Med andre ord bidrar disse til å skape nye vinnende kombinasjoner og større utbetalinger.

Megaways: Dette er en funksjon som gjør at antallet symboler på hvert hjul, i hver runde, vil stadig forandres, som betyr at de ulike måtene du kan skape vinnende kombinasjoner på også vil endres underveis. Du kan regne med et par tusen ulike måter å vinne på i hver runde.

Dom

Det eneste vi er noe skuffet over når det gjelder denne spilleautomaten er grafikken. Temaet er veldig kult og vi liker følelsen av å befinne oss i USAs gullrush, men opplevelsen kunne blitt gjort en god del hakk mer dyptgående om grafikken var bedre. Allikevel er dette tross alt ikke avgjørende for om dette er en god spilleautomat eller ikke.

Det finnes svært mange ulike måter å vinne på, som jo er et veldig positivt tegn for deg som er ute etter å grave frem noen gevinster mens du spiller. Det er også vel verdt å nevne at denne spilleautomaten har flere veldig interessant og nyskapende funksjoner.

Eksempelvis betyr «ManyWays»-funksjonen at spilleautomaten stadig forandrer seg mens du spiller. I praksis innebærer dette at antallet symboler på hvert hjul, i hver runde, vil forandre seg. Noe som betyr at det i enhver runde vil være et ulikt antall tilgjengelig vinnende kombinasjoner.

Vi må også nevne funksjonen med «cascading» symboler. Dette betyr at de vinnende kombinasjonene på hjulene vil forsvinne i løse luften og at nye symboler vil falle fra oven og lage nye vinnende kombinasjoner. Denne funksjonen vil kun opphøre når du ikke lenger greier å skape vinnende kombinasjoner. Ikke nok med det, det vil også falle symboler fra høyresiden og inn på hjulene. Til side for hjulene er det også vogner med juveler og verdifulle symboler som også har lyst til å være med på leken og kan finne veien til hjulene om du er heldig. Dette betyr i praksis at du har to «cascading»-hjul funksjoner, en ovenifra og en fra siden. Spennende og nyskapende!

Disse spennende funksjonene kan også dessverre gjøre spillet en smule forvirrende for nye spillere som ikke har vært borti noe lignende før. Allikevel tar det kort tid å bli vant til disse funksjonene og vi mener de beriker spillet som en helhet.

Du har også en egen gratisspins-modus som blir utløst av scatter-symboler utformet som gullbarrer. Disse tar deg med til et nytt spill, med mørk bakgrunn. Her kan du få tosifrede multiplikatorer, som betyr at du kan vinne store gevinster!