Dead or Alive

Anmeldelse av spilleautomaten Dead or Alive

Western temaet har allerede inspirert til flere fantastiske spilleautomater, serier og filmer. Allikevel mener vi kanskje at NetEnt har evnet å lage den beste adapsjonen så langt. Denne spilleautomaten er satt til en cowboy-by, utstyrt med en vindmølle, en bar og skitne gater som jevnlig er åstedet for skytinger. I bakgrunnen vil du høre den kjente lyden av cowboyer som plystrer fengende sanger, noe som bidrar ytterligere til å gi inntrykk av at vi befinner oss i en Clint Eastwood film.

Enhver ny runde vil starte ved at du høre lyden av hanen på en pistol som blir spent. Om du endrer på innsatsen din vil du høre lyden av en pisk. Med andre ord kan vi trygt si at lydsporet passer som hånd i hanske med resten av temaet til spilleautomaten. Grafikken er også nydelig, og er bortimot det beste vi har sett på en spilleautomat noen gang. Dette er spesielt imponerende med tanke på at dette er en av de eldre spillene i NetEnt sitt sortiment.

NetEnt er en svært populær utvikler som står bak noen av de beste spilleautomatene på markedet. Grunnen til at akkurat denne spilleautomaten passer så godt inn i sortimentet til utvikleren er hovedsakelig funksjonene i spillet. Spilleautomaten har fem hjul og tre rader, hvorav disse hjulene er fylt opp med symboler som passer godt med temaet til det overordnede spillet. Som f.eks. pistoler, støvler, en pistol i hylster, et politiskilt og en «ettersøkt plakat». Selvfølgelig vil du også møte på tradisjonelle kortsymboler som knekt, dronning og konge, men disse er også utformet for å passe inn i det overordnede temaet. Sistnevnte er en fin liten detalj som de mest ihuga fansen vil sette pris på.

Du vil også legge merke til at det finnes totalt ni ulike betalingslinjer på hjulene. Allikevel har du også muligheten til å skreddersy opplevelsen ved å velge hvor mange betalingslinjer du ønsker å spille med. Du har også mulighet til å justere innsatsen din og valøren til myntene du spiller med. Du kan velge mellom fire innsatsnivåer og velge om myntene dine skal være verdt helt ned til 0,01 euro eller helt opptil 0,5 euro per linje. Om du maksimerer innsatsen din kan du dermed spille med 18 euro per runde. Du kan også bruke autopilot funksjonen og la hjulene snurre opptil 1000 ganger uten at du må trykke på noe som helst. Dette er en fin liten vri for de som ønsker å gjøre andre ting på PC-en mens de spiller.

Nøkkelen til å skape en fantastisk spilleautomat ligger i hvor godt spesialfunksjonene fungerer sammen med grunnspillet. Dette spillet har en del av disse funksjonene, som f.eks. et wild-symbol. Dette er utformet som en ettersøkt plakat med innskriften «WANTED». Dette symbolet kan erstatte alle andre symboler på hjulene, unntatt scatter-symbolet. Om du får fem av disse på en betalingslinje vil du få hele 1500 ganger innsatsen.

Det finnes også såkalte «Stcky» wilds. Disse er representert av de samme plakatene som de andre wild symbolene, men med bilder av ekte cowboyer. Disse kan bare dukke opp under gratisspins modusen, men vil forbli i posisjonen sin om de dukker opp. Om du får et av disse symbolene i løpet av gratisspins modusen, vil du bli gitt ytterligere fem gratisspins.

Den sistnevnte modusen blir utløst av scatter-symbolene, som er utformet av to pistoler i kryss. Om det dukker opp alene vil de også gi deg gevinster, men om du får tre eller flere av disse vil de altså utløse gratisspins modusen.

Dom

På tross av at det finnes mange spilleautomater med lignende tema der ute, er dette helt klart et av de beste vi har kommet over. Dette blir også helt klart understreket av det faktum at dette spillet er blitt utviklet av NetEnt, som tydelig er en av de beste utviklerne i bransjen. Dermed kan man forvente at dette spillet skal evne å konkurrere helt i toppen av bransjen.

Vi synes temaet er svært godt gjennomført, spesielt med tanke på hvordan lydsporet og de ulike funksjonene fungerer sammen. F.eks. vil du høre lyden av en stol som blir ladet hver gang du snurrer hjulene på nytt. Dette er en fin liten detalj som bidrar til å gjøre opplevelsen et par hakk mer dyptgående.

Grafikken er også svært godt gjennomført og noe av det beste vi har sett på en spilleautomat noensinne. Dette er spesielt imponerende med tanke på at dette spillet faktisk er en av de eldre titlene i sortimentet til NetEnt. Cowboyene er svært kult laget og kunne passet ypperlig inn i hvilken som helst film om den ville vesten.

Vi satte også pris på at om mange muligheter for å skreddersy opplevelsen etter dine egne preferanser. Eksempelvis er det svært enkelt å justere innsatsene dine og hvor mye du ønsker at hver enkelt mynt skal være verdt i faktiske penger. Dette bidrar til at denne spilleautomaten kan passe til flere ulike typer spillere, både de som ønsker å spille om store penger og de som foretrekker å risikere mindre.

Totalt sett er denne klassikeren helt åpenbart en av de beste spillene i sortimentet til NetEnt og også et av de beste spillene som finnes på nettet i skrivende stund. Vi anbefaler alle som er glad eller interessert i den ville vesten og teste ut denne spilleautomaten.