Fire Joker

Anmeldelse av spilleautomaten Fire Joker

Gitt at det finnes hundrevis av ulike spilleautomater der ute, så hadde man kanskje trodd at denne klassiske trehjuls spilleautomaten skulle forbigå i stillhet.
Dette er ikke tilfellet. Den enkle utformingen til denne trehjuls spilleautomaten, skreddersydd for bruk på mobile enheter, har vist seg å bestå tidens tann med glans. Den lille skjermen som kommer sammen med kun tre hjul har nemlig gjort disse eldre spilleautomatene ypperlige for kompatibilitet med smarttelefoner og nettbrett, dermed har utviklerne sett seg nødt til å stadig vekk oppgradere disse gamle favorittene.
Frykt ikke, ilden er virtuell og volatiliteten er faktisk ikke så høy som navnet til spilleautomaten skulle tilsi. Som er tilfellet med alle trehjulsmaskiner, så kan det ta litt tid før du evner å skape en kombinasjon av høy verdi på de fem fastlåste betalingslinjene. Allikevel kan vi garantere at det er mulig å tjene en pen bunke grunker på denne spilleautomaten, om du spiller med nok tålmodighet og dedikasjon.

Tema

Klassiske spilleautomater med tre hjul kaster om regel ikke bort mye tid og energi på fancy funksjoner og tema, og Fire Joker er i denne sammenheng intet unntak. Du kan se flammer som brenner under hjulene, og bakgrunnen er utgjort av en varm og oransje farge. Symbolene er klassiske i utformingen, du vil eksempelvis se symboler utformet som fruktsymboler, bars, og syvtall, i tillegg til en Fire Joker-joker.
Det finnes ikke flust av intrikate kombinasjoner eller spesialeffekter på denne klassiske spilleautomaten, men det som faktisk eksisterer av grafikk og animasjoner er rent, stilig og av bra kvalitet.
Overraskende nok er faktisk lydsporet svært bra i denne spilleautomaten. I bakgrunnen vil du høre en høytempo låt som gjerne får hodet ditt til å vugge i takt. Siden musikksmak er en svært personlig ting, så kan du selvfølgelig også slå av lyden om du skulle ønske dette.

Funksjoner

Det blir ikke stort enklere enn å spille på en spilleautomat med tre hjul, og Fire Joker er intet unntak fra regelen. Betalingslinjene er fastlåste så du må kun velge en total innsats mellom 0,05 og 100 kreditter per runde. Du kan også la hjulene snurre automatisk opptil femti ganger om du skulle ønske å lese en nettavis samtidig som spillet går sin gang.
Det finnes ikke en egen gratisspins-funksjon i dette spillet, men det finnes faktisk en nokså unik «free reel spin»-funksjon. Denne kan medføre store gevinster om den blir kombinert med wild-symboler.
Jokeren fungerer som wild-symbol. Det er få ting som er like frustrerende som å ha et full sett av matchende symboler på hjul nummer 1, et wild-symbol på hjul nummer 3, men ingenting i mellom. Fire joker kan nemlig erte deg eller belønne deg, om du står i en situasjon med to hjul med matchende symboler så vil du få muligheten til å snurre det manglende hjulet om igjen, i håp om å fullføre kombinasjonen.
Om du greier å fylle et hjul med ni matchende symboler så vil det startes en ny funksjon. I denne funksjonene vil det dukke opp et lykkehjul med en lang rekke ulike multiplikatorer. Gevinsten du har i utgangspunktet blir dermed ganget med multiplikatoren du lander ved på lykkehjulet.

Dom

Vi synes denne spilleautomaten fungerte svært godt. Den er åpenbart noe avleggs, men det finnes mange spillere som setter pris på klassiske retro-automater.
Faktisk passer slike spilleautomater med tre hjul svært godt til smarttelefoner, siden skjermen naturligvis blir mindre da det bare er tre hjul på maskinen. Dermed er det enklere å overføre denne skjermen til spilling på mobile enheter.
Som er tilfellet med de fleste klassiske trehjuls spilleautomater så har ikke utvikleren lagt mye tid og energi i intrikate funksjoner eller heseblesende spesialeffekter. Tross alt er det ikke dette spillere er på utkikk etter når de velger å spille på trehjulsmaskiner.
Disse maskinene er i all hovedsak et nostalgisk tilbakeblikk mot en fordums tid da enarmede banditter var en del av interiøret til de fleste kiosker rundt om i verden. Etter vår mening greier Fire Joker med hell å overføre denne nostalgiske stemningen over til nettbasert spilling. Det føles virkelig som et gledelig gjensyn med en enklere tid.
Samtidig er det også mulig å vinne noen gode gevinster her, på tross av at dette er en spilleautomat med nokså lav volatilitet.
Denne spilleautomaten vil nok mest sannsynlig i all hovedsak appellere til de som lengter tilbake til fortiden, da spilleautomater var et vanlig syn på de fleste hjørnekiosker rundt om i verden. Dette blir stadig et mer sjeldent syn. Derfor kan du benytte muligheten til å gjenoppleve den klassiske spillautomatens storhetstid gjennom denne retro-maskinenen.
Det hadde vært ufortjent å sammenligne denne spilleautomaten med de mest nyskapende og nye spilleautomatene på markedet. Dette er nemlig en helt egen sjanger. Tydelig er det også fortsatt etterspørsel etter slike typer spilleautomater. De har eksempelvis blitt spesielt populære blant mobilbrukere.