Gemix

Anmeldelse av spilleautomaten Gemix

Dette er ikke den første spilleautomaten vi har sett som forsøker å gjenskape de populære puslespillene som er blitt vanlig å se på smarttelefoner. Sammenlignet med konkurransen, synes vi helt klart at dette er en av de beste spilleautomatene i sjangeren. Andre spillutviklere beholdt den ordinære utformingen og introduserte kun symboler utformet som edelsteiner og «Cascading wins». Denne spilleautomaten er derimot bygget opp helt annerledes fra bunnen av. De har tatt utformingen til spill på smarttelefoner og gjort det mulig å vinne penger på det.

Hele opplevelsen er unik, det finnes ulike nivåer, verdener og underholdende funksjoner. Det finnes heller ikke de vanlige hjulene man er vant til å se på spilleautomater, dette spillet blir spilt i en og samme rute med 7 rader horisontalt og 7 rader vertikalt. Symbolene er utformet som vakre edelsteiner og utløser gevinster om du får fem eller flere av samme type på rekke. Når du skaper en vinnende kombinasjon vil edelsteinene forsvinne i løse luften og bli erstattet av andre edelsteiner som faller ned på de tomme plassene. På denne måten er den store samlingen edelsteiner stadig i forandring og vil stadig vekk skape nye vinnende kombinasjoner etter hvert som andre edelsteiner forsvinner.

Under edelsteinene ligger et mønster av blå firkanter. Etter hvert som du skaper vinnende kombinasjoner på disse firkantene, vil de skifte farge fra blå til oransje. Når hele mønsteret har skiftet farge til oransje vil du gå videre til et nytt nivå, hvor du da får et nytt mønster å fylle ut. Etter tre mønstre, altså tre nivåer, vil du bli tatt med videre til den neste verdenen. I den nye verdenen blir det introdusert et progressivt element til spillet. F.eks. får du en egen bonus ved å fullføre verdenen, denne kalles «World Bonus».

Estetisk sett er spillet nydelig, og det er vanskelig å skille dette fra lignende spill man ser på smarttelefoner, med mindre man sporenstreks får øye på innsatsene nederst på skjermen. Lydsporet er lett og ledig, men blir en smule repetitivt etter hvert. Allikevel har dette strengt tatt svært lite å si om du vinner gevinster underveis, da vil du tross alt legge svært lite merke til musikken som spilles i bakgrunnen. Spillutvikleren har også gjort slik at musikken blir mer intens etter hvert som du akkumulerer gevinster, som vi synes er en fin liten detalj. Når du gå videre til en ny verden vil både bakgrunnen og lydsporet endres, noe som totalt sett skaper en mer dyptgående opplevelse.

Oppsett

Det finnes ni linjer på denne spilleautomaten, og du kan velge å spille med så mange som du selv ønsker. Allikevel bør du ha i bakhodet at super jackpoten kun kan vinnes om du spiller med alle ni linjer, så om du er interessert i de største gevinstene vil det lønne seg å legge inn innsatser på alle linjene. Myntvaløren er fastlåst på ti cent, men du kan spille med opptil fem mynter på hver linje og velge hvor mange linjer du ønsker å spille med. Dette betyr altså at du kan spille med helt ned til 50 cent og opptil 4,50 euro per runde. Det er også mulig å aktivere en funksjon som gjør at spillet automatisk går av seg selv uten at du må gjøre noe som helst. Dette passer perfekt for deg som ønsker å gjøre andre ting mens du spiller på datamaskinen. Det finnes ikke betalingslinjer slik som du er vant med på andre spilleautomater, så du velger selv hvor mye du har lyst til å satse i hver runde. Allikevel kan du som sagt velge å satse på fra en til ni linjer.

Symbolene kan matche i grupper på opptil 15 symboler, eller i så små grupper som fem symboler. Det mest verdifulle symbolet er utformet som en stjerne, som er verdt 1000 ganger innsatsen din om du får 15 av disse. Symbolene utformet som hjerter er verdt fem hundre ganger innsatsen din om du får 15 av disse. Den oransje blomsten er verdt hundre ganger innsatsen din, gitt at du får 15 av disse symbolene samtidig. Etter disse symbolene går verdien drastisk ned og de mørkeblå edelsteinene er f.eks. bare verdt en tidel av innsatsen din. Allikevel er det verdt å huske på at enhver vinnende kombinasjon gir deg sjansen til å skape flere kombinasjoner siden det stadig vekk vil falle nye symboler ned på plassene til de som nettopp forsvant, i tillegg vil også de små gevinstene etter hvert akkumulere til å bli verdt en del penger.

Dom

De ulike mønstrene i bakgrunnen, samt det faktum at du stadig vil bevege deg videre til nye nivåer og nye verdener, gjør at du holder deg på tå hev og at nysgjerrigheten stadig blir pirret. Du føler nemlig at du stadig vekk gjør progresjon.

Vi synes også at det grafiske fungerte svært godt, og at de ulike symbolene er stilig utformet. Samtidig likte vi oppsettet til spilleautomaten, som ligner mer på et populært spill til en smarttelefon, enn hva det gjør en spilleautomat. Vi regner med at denne spilleautomaten vil bli like populær som lignende spill på andre konsoller.