Rainbow Wilds

Anmeldelse av Rainbow Wilds

Pakk sekken din og dra på et eventyr til enden av regnbuen i denne nye spilleautomaten fra Iron Dog Studios. Dette er en nokså profitabel spilleautomat som innebærer en god del risiko, men som potensielt kan være svært profitabel. Noen av funksjonene som understreker dette er såkalte «cascading» symboler og 1024 ulike måter å vinne på. Spillet har fem hjul og fire rader med symboler på hvert hjul. Man har også inkludert en god del spesialfunksjoner som f.eks. tre ulike wild-symbol og gratisspins. Tilbakebetalingsprosenten ligger på solide 96%, som betyr at du har god mulighet for å, i det minste, ikke tape penger.

Design

Denne spilleautomaten er som tatt ut fra irsk folklore. Temaet er nemlig åpenbart inspirert av irske folkefortellinger, og alle symbolene er unike og godt designet. Du møter karakterer som f.eks. alver og irske «leprechauns». Grafikken er generelt svært god og er nokså lys og munter i utforming. Den muntre utformingen var en positiv overraskelse, siden mange spilleautomater inspirert av irske folkefortellinger ofte er noe mørke og skumle i utforming.

Det visuelle skiller seg en god del fra andre lignende spilleautomater, bakgrunnen er utgjort av en grønn innsjø og du ser flere frukt-symboler enn hva du ser tradisjonelle kortsymboler. Du vil også se symboler utformet som harper, hjerter, fugler, hestesko og firkløvere. Om du får fem firkløvere på hjulene vil du gange innsatsen din 20 ganger

Funksjoner

I løpet av spillet kommer du til å møte på symboler som wild-symbol, gratisspins og firkløvere. Faktisk er det ingen scatter-symbol på dette spillet, men du kan vinne gratisspins på andre måter.

Det er som sagt tre ulike wild-symbol på dette spillet, hvorav et er ekspanderende, et er «sticky» og et fungerer som normalt.

Det ftradisjonelle wild-symbolet er utformet som en stjerne, og kan dukke opp på hjul nummer 2,3,4, og 5.

Det «sticky» wild-symbolet kan bare dukke opp på hjul nummer tre, og vil beholde posisjonen sin inntil du ikke utløser noen flere vinnende kombinasjoner.

De ekspanderende wild-symbolene kan dukke opp på hjul nummer to, tre, fire, og fem,  og i tillegg kan flere av disse dukke opp på samme tid.

På denne spilleautomaten kaller de sine «cascading» symboler for «free tumbles». I praksis innebærer dette at symboler fra vinnende kombinasjoner vil oppløses og forsvinne, og at nye symboler vil falle fra himmelen og ned på hjulene for å skape nye kombinasjoner. Denne funksjonen vil fortsette inntil du ikke skaper flere nye vinnende kombinasjoner. Dette betyr dermed at denne funksjonen teoretisk sett kan fortsette i det uendelige og stadig vekk utløse nye premier og gevinster.

Det er også den ovennevnte funksjonen som aktiverer gratisspins. Dette betyr dermed at det er helt tilfeldig når du får gratisspins, og at du tålmodig må vente på at «free tumbles»- funksjonen skal utløses. Hver gang du skaper en vinnende kombinasjon og den sistnevnte funksjonen blir utløst så vil du også samle inn firkløvere, jo flere firkløvere du får, jo flere gratisspins får du. Allikevel er det verdt å ha i bakhodet at du må minimum ha tre firkløvere før gratisspins-funksjonen i det hele tatt blir utløst.

Spillet

Denne spilleautomaten er tilgjengelig både på stasjonære datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner. Dette er en gledelig nyhet for de av oss som foretrekker å spille mens vi er på farten, eller f.eks. på vei til jobb. Dette betyr også at spilleautomaten er skreddersydd for å fungere smidig på mobile enheter, som ikke alltid er tilfellet med andre spilleautomater.

Det er også verdt å nevne at du kan satse helt ned til 20 pence per runde og opptil 100 euro per runde. Det betyr dermed at denne spilleautomaten bør passe for både de som liker å ta stor risiko og konkurrere om store premier, og de som foretrekker å ta mindre risiko og spille tryggere.

Dom

Det er mer enn nok å være fornøyd med ved denne nye spilleautomaten. For det første er den svært godt designet og en god del lysere og mer munter enn hva sammenlignbare spilleautomater med samme tema er. Allikevel ville ikke dette hatt noe å si med mindre gameplayet var bra. Vi synes at disse to aspektene helt klart lever opp til forventningene våre, f.eks. vil «Free tumbles» jevnlig gi deg et lite adrenalin boost, siden det da står store gevinster på spill.

Du har muligheten til å vinne opp til 3000 ganger innsatsen din, noe som helt klart vil appellere til de spillerne som ønsker potensialet for store gevinster. En irsk folkefortelling hadde nemlig ikke vært komplett med mindre det var en mulighet for å få en gigantisk premie ved enden av regnbuen.

Dessuten synes vi at de ulike bonusfunksjonene fungerte svært godt. Eksempelvis er det spennende at det finnes hele tre ulike wild-symbol, med ulike egenskaper og fordeler og ulemper. I tillegg er det interessant at man har valgt å utforme spillet uten scatter-symboler, og at  gratisspins heller blir utløst i sammenheng med «cascading» hjul.